Baklava är ett traditionellt sött bakverk. Så här bakar du en otroligt god baklava med kokos.
Ingredienser
- 1/2 frp. filodeg
- 3 ägg
- 150 gr. strösocker
- 200 ml matolja
- 300 ml yoghurt
- 200 gr. kokos
- 2 msk bakpulver
- smör för pensling
Sockerlag:
- 800 ml vatten
- 500 gr. strösocker
- 3 klyftor citron
Gör så här
Sockerlag:
- Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp under omrörning och låt koka ca 10-15 min.
- Sockerlagen ska vara ljummen när den ska hällas över baklavan.
Baklava:
- Vispa ägg, socker, yoghurt, olja.
- Tillsätt bakpulver och kokos.
- Pensla en ugnsform med smör.
- Ta ett blad av filodegen och pensla med kokosblandning, lägg på ett till filodegsblad och pensla med kokosbandning.
- Försätt så här tills du gör slut på kokosblandning.
- Avsluta med två ark varvade med penslat smör.
- Skär ut små portionsbitar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grädda baklavan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Baklavan ska vara vackert gyllenbrun.
- Låt baklavan svalna i ca 10min innan du häller över sockerlaget.