Chokladkaka med plazma kex

Förvandla dina fikastunder med detta oemotståndliga recept på chokladkaka med plazma kex. Den här kakan kombinerar den rika mörkheten hos choklad med den nostalgiska sötman från plazma kex.

Ingredienser

Botten

  • 2 ägg
  • 200 g socker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 200 g vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 msk bakpulver

Fyllning

  • 250 g smör
  • 200 g florsocker
  • 300 g mald plazma kex Lana
  • 2 dl mjölk

Ganache

  • 200 g mörk choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt, nästan till det blir vitt.
  2. Tillsätt vätska, blanda.
  3. Blanda ihop siktat mjöl, kakao och bakpulver till en slät smet.
  4. Smörj och mjöla en 23X32 cm plåt och häll i blandningen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 15 minuter. Kontrollera med provsticka att botten är färdig.
  6. Kyl ned.
  7. Till fyllningen – vispa smör och strösocker tills det blir vitt.
  8. Tillsätt plasmakex och flytande ingredienser och blanda.
  9. Bred ut fyllningen direkt på den avsvalnade botten.

Ganache

  1. Hacka chokladen grovt.
  2. Koka upp grädden i en kastrull och ta från värmen.
  3. Vänd ner chokladen och rör tills den smält.
  4. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet.
  5. Bre ganache över kakan.
  6. Dekorera med smulor av kex.

Efter en natt i kylskåpet är din chokladkaka med plazma kex redo att avnjutas. Varje bit av denna magnifika skapelse bjuder på en perfekt balans mellan söt, krämig fyllning och intensiv chokladganache, allt omfamnat av den unika karaktären hos plazma kex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.