Chokladkaka med valnötter och kex

Krämig och god chokladkaka med valnötter och kex, helt utan ugn också!

Ingredienser

Fyllning 1:

  • 300 g Lane Kex Pulver
  • 100 g mjölk choklad
  • 125 g smör eller margarin
  • 50 g florsocker
  • 120 ml mjölk

Fyllning 2:

  • 200 g malda valnötter
  • 100 ml varm mjölk
  • 125 g smör eller margarin
  • 100 g florsocker

Fyllning 3:

  • 750 ml mjölk
  • 2 chokladpudding Podravka (finns att köpa på Willys)
  • 3 msk mjöl
  • 150 g strösocker
  • 50 g mörk choklad
  • 125 g smör eller margarin

Om man önskar kan man dekorera med vispad grädde blandat med smält choklad och hackade valnötter.

Gör så här

  1. Vi börjar med fyllning nummer 3.
  2. Blanda chokladpudding med vetemjöl, strösocker och 2,5 dl mjölk.
  3. Resten av mjölken koka upp och blanda i  chokladpuddings blandning.
  4. Blanda den hela tiden och koka i ca 5 min tills puddingen tjocknar.
  5. Blanda i mörk choklad och låt chokladen smälta.
  6. Ta bort från spisen och låt den svalna. Lägg över plastfolie.
  7. Ta fram en ugnsform  storleken 22×26 cm.
  8. Fyllning 1: Blanda allt med smält choklad och häll över i formen.
  9. Ställ i kylskåpet tills vi förbereder fyllning 2.
  10. Malda vallnötter blanda med varmt mjölk och låt den svalna.
  11. Rumsvarmt smör vispa med florsocker, tillsätt vallnötter och blanda ordentligt.
  12. Häll över fyllningen 2 över fyllningen 1.
  13. Ställ i kylen så att de stelnar ordentligt.
  14. I fyllningen 3 vispa rumsvarmt smör och bred på fyllningen 2.
  15. Ställ in kakan i kylskåp över natten.
  16. Dekorera med valfri dekoration.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.