Krämig och god chokladkaka med valnötter och kex, helt utan ugn också!
Ingredienser
Fyllning 1:
- 300 g Lane Kex Pulver
- 100 g mjölk choklad
- 125 g smör eller margarin
- 50 g florsocker
- 120 ml mjölk
Fyllning 2:
- 200 g malda valnötter
- 100 ml varm mjölk
- 125 g smör eller margarin
- 100 g florsocker
Fyllning 3:
- 750 ml mjölk
- 2 chokladpudding Podravka (finns att köpa på Willys)
- 3 msk mjöl
- 150 g strösocker
- 50 g mörk choklad
- 125 g smör eller margarin
Om man önskar kan man dekorera med vispad grädde blandat med smält choklad och hackade valnötter.
Gör så här
- Vi börjar med fyllning nummer 3.
- Blanda chokladpudding med vetemjöl, strösocker och 2,5 dl mjölk.
- Resten av mjölken koka upp och blanda i chokladpuddings blandning.
- Blanda den hela tiden och koka i ca 5 min tills puddingen tjocknar.
- Blanda i mörk choklad och låt chokladen smälta.
- Ta bort från spisen och låt den svalna. Lägg över plastfolie.
- Ta fram en ugnsform storleken 22×26 cm.
- Fyllning 1: Blanda allt med smält choklad och häll över i formen.
- Ställ i kylskåpet tills vi förbereder fyllning 2.
- Malda vallnötter blanda med varmt mjölk och låt den svalna.
- Rumsvarmt smör vispa med florsocker, tillsätt vallnötter och blanda ordentligt.
- Häll över fyllningen 2 över fyllningen 1.
- Ställ i kylen så att de stelnar ordentligt.
- I fyllningen 3 vispa rumsvarmt smör och bred på fyllningen 2.
- Ställ in kakan i kylskåp över natten.
- Dekorera med valfri dekoration.