Čupavci med kex och chokladfyllning

En variant av Čupavci som är en mycket uppskattad kaka på Balkan. Receptet till mina andra Čupavci hittas här.

Ingredienser

  • 1 fp. kex 800 g

Fyllning:

  • 2 ägg
  • 100 g socker
  • 150 g smör
  • 150 g choklad
  • ca. 300 ml mjölk
  • kokos
  • mjölk ca 1/2 l för att doppa kex i.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar.
  3. Tillsätt choklad och blanda tills chokladen smälter.
  4. Låt krämen svalna.
  5. I den kalla krämen tillsätt rumstempererat smör.
  6. Doppa kex, en i taget i mjölken.
  7. Bred smörkrämen på en kex bit och lägg över en annan kex bit som lock.
  8. Rulla de i kokos.

Kex finns att köpa på Willys eller City Gross.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar