Filodegspaj med kyckling

När det är ont om tid men du fortfarande vill ha något smakrikt och tillfredsställande att servera, kommer denna enkla lunchrätt vara din räddning. Med en fyllning av potatis, champinjoner och kycklingfärs, innesluten i krispigt filodeg, är denna paj ett utmärkt alternativ!

Ingredienser

  • 400 g filodeg
  • 300 g potatis
  • 250 g champinjoner
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 små gul lök
  • 1 tsk vitlökspulver eller 2 klyftor vitlök
  • salt, pepar
  • rapsolja eller smör
  • vatten

Gör så här

  1. Skala och riv fint potatis, gul lök och champinjoner.
  2. Blanda allt med kycklingfärs.
  3. Smaka av med salt och peppar
  4. Smörj en ugnsform med olja, jag använder en vanlig rundform.
  5. Lägg ut ett filodegsark med långsidan mot dig (förvara de ark du inte jobbar med under en fuktig handduk, annars torkar de.
  6. Pensla med olja eller smör.
  7. Lägg fyllning längs med långsidan och rulla försiktigt ihop. rulla ihop till en rulle och forma den till en rund liten paj.
  8.  Fortsätt att göra så med varje filodegsark tills fyllningen är slut.
  9. Skjut ihop rullarna med ändarna mot varandra så att de inte vecklar ut sig.
  10. Pensla pajen med smält smör eller olja.
  11. Grädda i mitten av ugnen i 200° tills pajen får fin färg.
  12. Tag därefter ut pajen och häll på lite vatten.
  13. Värm pajen i ugn cirka 3 minuter.
  14. Servera med turkisk yoghurt och en god sallad.

Njut av denna paj varm direkt från ugnen, och glöm inte att komplettera med en klick turkisk yoghurt och en fräsch sallad för den ultimata smakupplevelsen!

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.