Punjene paprike eller fyllda paprikor är en traditionell maträtt från Balkan. Urgröpta paprikor blir väldigt goda när man fyller dem med massa gott!
Ingredienser
- 6-8 paprika
- 320 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 riven morot
- 150 g ris (sköljd)
- 20 g tomatpuré
- 100 ml vatten
- 2 msk olja
- salt, paprikapulver, vegeta, peppar
- 1-1/2 liter vatten
- 1 sked mjöl
Gör så här
- Förbered paprikorna, ta bort stjälkarna och stick hål på dem på flera ställen på sidorna så att fyllningen kokar fint och jämnt.
- Blanda köttet med alla ingredienser (köttfärs, ris, gul lök, vitlök, morot, salt, peppar, vegeta) smaka av och blanda väl.
- Fyll paprikorna.
- Lägg paprikorna i en gryta.
- Häll varmt vatten, tillräckligt för att täcka paprikan, tillsätt peppar, paprikapulver lite olja och koka under lock i 30-40 minuter.
- Tillsätt nu mjölet blandat med lite vatten, paprikapulver.
- Koka i ytterligare 10 minuter.
- Strö över persilja.
- Servera gärna med potatismos, en klick crème fraiche och tomatsallad.