Gibanica är en traditionell paj som är populär över hela Balkan. Detta varianten av pajen är både enkel och snabb att göra, och oemotståndligt god!
Ingredienser
- 5 ägg
- 2 dl rapsolja
- 500 g keso
- 3 dl creme fraiche
- 2 dl mineralvatten
- salt
- 500 g filodeg
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 C.
- Vispa ihop äggen, tillsätt keso, creme fraiche, olja, salt och mineralvatten.
- Pensla en form med olja och placera ut 3 filodegsblad så att de sticker ut över kanterna
- Spara 3-4 blad för att täcka pajen, resten ska du klippa med sax i remsor.
- Blanda filodeg remsor med ost blandningen.
- Häll försiktig blandningen över de tre filodeg bladen, blanda lite.
- Täck pajen med 2-3 blad och vik ihop kanterna under pajen.
- Pensla med olja blandat med vatten.
- Grädda i ca 30-40 min tills den får en gyllenbrun färg.