Kåldolme tårta

Ingredienser

  • 300 g champinjoner
  • 1 st morot
  • 400 g nötfärs
  • 60 g ris
  • 50 ml vittvin
  • 1 huvud surkål
  • 80 g rökt kött-tärnad
  • 2 msk matolja
  • 2 tsk paprika pulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • salt
  • 2 tsk vegeta

Gör så här

  1. Stek lätt rökt kött i en stekpanna.
  2. Tillsätt skivade champinjoner.
  3. Koka ris.
  4. Blanda nötfärs med den kokta riset, vittvin, kryddor.
  5. Rör i blandningen med champinjoner och rökt kött.
  6. Lägg kålbladen i en form med löstagbar kant, storlek 24.
  7. Kålbladen ska täcka hela form och lite över kanten.
  8. Lägg i kött blandningen.
  9. Täck över med kålbladen.
  10. Pensla med smält smör.
  11. Grädda i ugn ca 60 min.
  12. Kan täckas över med aluminium folie.
  13. Om det önskas kan man servera kåldolme tårta med t.ex.. champinjonsås.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar