Ingredienser
- 300 g champinjoner
- 1 st morot
- 400 g nötfärs
- 60 g ris
- 50 ml vittvin
- 1 huvud surkål
- 80 g rökt kött-tärnad
- 2 msk matolja
- 2 tsk paprika pulver
- 1 tsk vitpeppar
- salt
- 2 tsk vegeta
Gör så här
- Stek lätt rökt kött i en stekpanna.
- Tillsätt skivade champinjoner.
- Koka ris.
- Blanda nötfärs med den kokta riset, vittvin, kryddor.
- Rör i blandningen med champinjoner och rökt kött.
- Lägg kålbladen i en form med löstagbar kant, storlek 24.
- Kålbladen ska täcka hela form och lite över kanten.
- Lägg i kött blandningen.
- Täck över med kålbladen.
- Pensla med smält smör.
- Grädda i ugn ca 60 min.
- Kan täckas över med aluminium folie.
- Om det önskas kan man servera kåldolme tårta med t.ex.. champinjonsås.