Kompott med kvittenäpplen

En jätte god frukt som väcker fina minnen om min mamma och hennes goda kompott med kvittenäpplen.

Ingredienser

  • 400 g kvittenäpplen
  • 1 liter vatten
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk skal av citron

Gör så här

  1. Tvätta och skala kvittenäpplena.
  2. Dela varje äpple i fyra bitar.
  3. Skiva i tunna skivor.
  4. Lägg skivorna i en kastrull.
  5. Fyll på vatten och tillsätt socker.
  6. Koka tills kvittenäpplena är mjuka.
  7. Lägg till sist i citron skal.
  8. Låt det kallna.
  9. Servera i en skål med lite kanel på om det önskas.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar