Kvrgusa

En traditionell bosnisk maträtt som är väldigt lätt att laga.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten eller mjölk
  • 3 ägg
  • 75 g smör
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk vegeta
  • 1/2 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll i mjöl, salt i en skål.
  3. Vispa ner vattnet och sedan äggen. Ett ägg i taget.
  4. Dela kycklingfiléerna i bitar.
  5. Smält smöret i en stekpanna och häll ner det i smeten.
  6. Vispa den slät.
  7. Låt smeten stå i ca 10-15 min.
  8. Stek kycklingbitarna halvfärdiga i det smör som finns kvar i stekpanna.
  9. Krydda med vegeta.
  10. Häll rapsolja i en ugnsform och ställ in formen i ugnen någon minut så att oljan blir upphettad.
  11. Ta ut formen och häll i smeten.
  12. Lägg kycklingbitarna i smeten och grädda sedan i ugnen i ca. 20-30 min.
  13. Häll över lite gräddmjölk och ställ in formen i ugnen i ytterligare ca 5 min.
  14. Klart, servera och njut.
  15. Servera med tomatsallad och en liten klick crème fraiche.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar