Kyckling Cevapi

Smarriga Cevapi eller Cevapcici gjorda på kyckling.

Ingredienser

  • cirka 650 g kycklinglår
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 tsk vegeta
  • salt
  • svart peppar
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skär kycklinglåren med skinn i bitar och lägg dem i en matberedare.
  2. Tillsätt riven lök och mal ner.
  3. Tillsätt ägg och kryddor.
  4. Rör om i 5 minuter eller längre, helst för hand, låt det sedan stå i kylen i ca 1 timme.
  5. Om man har tid kan man förbereda den dagen innan och låta den stå i kylskåpet över natten.
  6. Efter 1 timme, pressa ner vitlök och tillsätt den i det malda köttet.
  7. Tillsätt peppar och rör om köttet i minst 10 minuter.
  8. Forma Cevapi med hjälp av en tratt eller forma dem med våta händer,
  9. Lämna dem i kylen i ytterligare 1 timme innan det är dags för stekning.
  10. Steka på medelvärme i en grillpanna eller i en vanlig stekpanna med lite olja.
  11. Stek i några minuter på varje sida, tills de är färdiga.
  12. Lägg de färdiga Cevapi på en tallrik och täck de med aluminiumfolie.
  13. I den stekpanna som vi har stekt Cevapi, häll i 1/2 liter vatten blandat med lite Vegeta.
  14. Koka upp och stäng av värmen.
  15. Ta fram en annan stekpanna och värm den.
  16.  Tillsätt 3-4 matskedar vatten.
  17. Dela en lepinja på mitten och doppa den i det varma vattet.
  18. Lägg i Cevapi och servera med lök, kajmak eller creme fraiche till.
  19. Servera gärna med blandad sallad t.ex. gurka, tomat, isbergssallad.

Fler bilder på min Instagram här.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.