Munkar med keso

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 150 g keso
  • 100 ml olja
  • 90 g gräddfil
  • 1 påse torr jäst + 50 ml ljummet vatten ock 50 ml mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk ättika
  • ca 550 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Matolja för fritering

Gör så här

  1. Blanda jäst med vatten och mjölk.
  2. Vispa äggen lätt och blanda i keso, olja, gräddfil, salt.
  3. Tillsätt halva mängden av vetemjöl, bakpulver, jäst och ättika.
  4. Blanda och rör i resten av vetemjölet.
  5. Lägg degen i en skål eller i en påse.
  6. Låt den vila i kylskåpet ca 60 min.
  7. Kavla ut degen ca 1,5-2 cm tjock.
  8. Värm oljan och fritera munkarna ca 1 minut på varje sida.
  9. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  10. Munkar går bra att frysa in.
  11. Receptet är för 4-5 person.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Ett svar till “Munkar med keso”

Lämna ett svar