Receptet är från min svärmor som alltid lagade enkla men utsökta måltider. Brukar laga den här grytan vid speciella tillfällen som middagar med släkten.
Ingredienser
- 300g tärnat nötkött
- 400g okra
- 1 stor gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 150g tomat
- 150g morötter
- 50g röd paprika
- 1 msk paprika pulver
- 2 msk finkrossad tomat
- 1 1/2 msk vegeta
- 2 msk hackad persilja
- 6,5 dl vatten
- salt, peppar
Gör så här
- Förväll okran i ca 2-3 min.
- Häll av vattnet och skölj den försiktigt i varmt vatten.
- Låt den svalna åt sidan.
- Stek grönsakerna i en gryta.
- Tillsätt tärnat nötkött, kryddor och låt sjuda med lite vatten tills köttet mjuknar.
- Tillsätt peppar och tomatpuré och låt sjuda tills köttet är nästan klart.
- Lägg i den förvällda okran, skaka lite i grytan så att inte okran mosas.
- Koka grytan på svag värme med locket på i ca 20–25 minuter.
- Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
- Servera med nybakat bröd och tomatsallad.