Ost- och spenatpaj

En skvätt av Balkan. Snabb och smidig ost- och spenatpaj med färdig filodeg.

Ingredienser

  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Fyllning:
  • 4 ägg
  • 1 kg keso
  • 250 g hackat spenat,
  • 3 msk olja, salt.
  • 1 pkt filodeg från Plivit Trade

Gör så här

  1. Ta upp 2 filodegsblad, lägg dom sedan på en inoljad bakplåt.
  2. När detta är gjort sprider du ut en del av fyllningen över filodegen.
  3. Nu tar du upp ett nytt filodegsblad och penslar på med lite olja.
  4. Du sprider nu återigen ut fyllningen.
  5. Upprepa denna procedur tills du känner att du fått en paj med den mängd spenat och ost som du vill ha.
  6. Avsluta sedan som du började med 2 filodegsblad.
  7. Pensla med olja.
  8. Ställ in plåten i den varma ugnen och låt pajen bli gyllenbrun.
  9. Efter ca 20-30 min tar du ut pajen
  10. Häll över lite vatten som du har värmt med lite smör.
  11. Tillbaka i ugnen ca 2-3 min.
  12. Ta ut och låt svalna lite.
  13. Ät din paj med tomatsallad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.