Pogača med chiafrön och fyra sädesslag

Pogaca är ett bröd som bakas ofta på Balkan. Väldigt gott och går snabbt och smidigt att göra.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl yoghurt
  • 800-900 g lantbrödsmjöl
  • 130 ml rapsolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 del jäst
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 C.
  2. Vispa äggen lätt.
  3. Tillsätt yoghurt och rapsolja.
  4. Rör i mjölet, salt och chiafrön.
  5. Blanda till sist i bakpulver och lite jäst (ca 1/4 del).
  6. Forma ett runt bröd.
  7. Grädda brödet ca 35-40 min.

Notis: Skulle degen bli för hård, tillsätt då lite extra vatten.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar