Pogača

Pogača, ett traditionellt bröd från Balkan! Passar utmärkt till gryta och är en favorit i familjen.

Ingredienser

  • 500 gr vetemjöl
  • 250 gr rågsikt
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 65 ml olja
  • 125 gr yoghurt
  • 315 ml mineralvatten
  • 2 msk smör ( pensla brödet)

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Tillsätt yoghurt, mineralvatten och olja samt knåda degen.
  3. Degen ska vara mjuk.
  4. Vänd ut degen på arbetsytan.
  5. Forma degen till 3-bollar, bred ut den och lägg den på en större bakplåt.
  6. Nagga i toppen med en gaffel och grädda i 200°C i 30-40 minuter eller tills den är gyllenbrun. Den är färdig vid 96 C.
  7. Pensla med smör efter bakningen för att förhöja smaken.
  8. Servera gärna medan den redan är varm.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.