Pogača, ett traditionellt bröd från Balkan! Passar utmärkt till gryta och är en favorit i familjen.
Ingredienser
- 500 gr vetemjöl
- 250 gr rågsikt
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk salt
- 65 ml olja
- 125 gr yoghurt
- 315 ml mineralvatten
- 2 msk smör ( pensla brödet)
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Tillsätt yoghurt, mineralvatten och olja samt knåda degen.
- Degen ska vara mjuk.
- Vänd ut degen på arbetsytan.
- Forma degen till 3-bollar, bred ut den och lägg den på en större bakplåt.
- Nagga i toppen med en gaffel och grädda i 200°C i 30-40 minuter eller tills den är gyllenbrun. Den är färdig vid 96 C.
- Pensla med smör efter bakningen för att förhöja smaken.
- Servera gärna medan den redan är varm.