Små och mumsiga polenta muffins!
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1-2 tsk salt
- 2 dl polenta
- 2 ägg
- 2 dl yoghurt
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl rapsolja
- fetaost valfri mängd
- grönkål små hackad och förvälld
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C.
- Blanda vetemjöl, polenta , bakpulver och salt i en skål.
- Vispa ägg, tillsätt olja, yoghurt, mjölk och olja i mjölblandningen.
- Blanda väl.
- Om smeten är för lös blanda i mer mjöl eller om smeten är för tjock blanda i mer mjölk.
- Dela smeten i två skålar.
- I en av de två skålarna blanda valfri mängd fetaost och i den andra skål blanda valfri mängd grönkål.
- Pensla muffinsformar med olja och fyll i med smeten.
- Grädda i ca 20-25 minuter.
- Ta ut från formen och låt de svalna ca 1 timme innan de serveras.