Polenta muffins med fetaost och grönkål

Små och mumsiga polenta muffins!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1-2 tsk salt
  • 2 dl polenta
  • 2 ägg
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • fetaost valfri mängd
  • grönkål små hackad och förvälld

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C.

  1. Blanda vetemjöl, polenta , bakpulver och salt i en skål.
  2. Vispa ägg, tillsätt olja, yoghurt, mjölk och olja i mjölblandningen.
  3. Blanda väl.
  4. Om smeten är för lös blanda i mer mjöl  eller om smeten är för tjock blanda i mer mjölk.
  5. Dela smeten i två skålar.
  6. I en av de två skålarna blanda valfri mängd fetaost och i den andra skål blanda valfri mängd grönkål.
  7. Pensla muffinsformar med olja och fyll i med smeten.
  8. Grädda i ca 20-25 minuter.
  9. Ta ut från formen och låt de svalna ca 1 timme innan de serveras.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.