Soppa med spenat och mannagrynsknödel

God soppa med inspiration från Balkan. Otroligt god!

Ingredienser

  • 1 st tomat
  • 1 st gul lök
  • 2 st champinjoner
  • 200 g spenat
  • 2 st klyftor vitlök
  • 1 l vatten
  • vegeta
  • paprika pulver
  • peppar
  • olivolja+smör

Knödel:

  • 1 ägg
  • 4-5 msk mannagryn
  • salt och peppar eller lite vegeta
  • persilja
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Hacka alla grönsaker.
  2. Fräs champinjonerna och löken i 2 msk smör och lite olivolja, i en stor kastrull i ca 5 minuter.
  3. Lägg i spenat och fräs någon minut.
  4. Häll på vatten och alla kryddor.
  5. Sänk värmen och låt det sjuda tills champinjonerna har mjuknat.
  6. Blanda ihop ingredienserna till knödeln.
  7. Forma knödel med en tsk och lägg in de i den kokande soppan.
  8. Koka soppan tills dina knödels är mjuka.
  9. Servera soppan med nybakat bröd.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar