Strudel fyllda med aroniasylt

Nyttigare variant av små strudel fyllda med hemmagjord aronia sylt med chiafrön.

Ingredienser

  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g fulkornsmjöl dinkel spelt
  • 50 g smör
  • 1dl ljummet vatten
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utan bakpulver.
  2. Låt degen vila i rumstemperatur i ca 2 timmar.
  3. Blanda i bakpulver efter 2 timmar i degen.
  4. Kavla ut degen.
  5. Skär den utrullade degen i 4 remsor.
  6. Lägg sylt i mitten av varje remsa. Jag använde hemmagjord aroniasylt med chiafrön men kan användas valfri fast sylt.
  7. Vänd ena sidan av degen över fyllningen och stäng sedan och vänd den motsatta delen av degen också.
  8. Vänd hela degen så att sömmen ligger på botten och platta den lätt vid behov.
  9. Dela strudelen i små bitar ca 4 cm.
  10. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
  11. Grädda i en förvärmd ugn till 180 ° C i cirka 12 -13 minuter.
  12. Låt kakorna svalna.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.