Nyttigare variant av små strudel fyllda med hemmagjord aronia sylt med chiafrön.
Ingredienser
- 100 g bovetemjöl
- 100 g fulkornsmjöl dinkel spelt
- 50 g smör
- 1dl ljummet vatten
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utan bakpulver.
- Låt degen vila i rumstemperatur i ca 2 timmar.
- Blanda i bakpulver efter 2 timmar i degen.
- Kavla ut degen.
- Skär den utrullade degen i 4 remsor.
- Lägg sylt i mitten av varje remsa. Jag använde hemmagjord aroniasylt med chiafrön men kan användas valfri fast sylt.
- Vänd ena sidan av degen över fyllningen och stäng sedan och vänd den motsatta delen av degen också.
- Vänd hela degen så att sömmen ligger på botten och platta den lätt vid behov.
- Dela strudelen i små bitar ca 4 cm.
- Lägg de på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i en förvärmd ugn till 180 ° C i cirka 12 -13 minuter.
- Låt kakorna svalna.