Štrudlice

Štrudlice är små kakor fyllda med plommon marmelad och nutella.

Ingredienser

  • 250 g smör – rumstemperatur
  • 180 g creme fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 500 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Plommon marmelad eller nutella.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna.
  2. Kavla ut en rektangulär (3 mm tjocklek) och dela den sedan i fem remsor.
  3. Lägg önskad fyllning i mitten.
  4. Vik halva degen över fyllningen , pensla lätt med vatten och lägg den andra delen av degen över.
  5. Rulla upp dem och lägg dem på en bakplåt fodrad med bakplåtspapper.
  6. Dela upp i små kakor/strudlice.
  7. Sätt dem i en förvärmd ugn vid 180 ° C och baka i cirka 20 minuter.
  8. Pudra med florsocker.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.