Trahanasoppa

Trahanasoppa eller Trahana är en traditionell soppa som är mycket vanlig i Bosnien och Hercegovina.

Ingredienser

  • 100 g kycklingkött eller nötfärs
  • 1 tomat
  • 1/2 msk vegeta eller köttbuljong tärning
  • 1 stor morot eller två mindre
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3-4 msk trahana
  • rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i mindre bitar, tärna tomaten och finhacka vitlöken.
  2. Stek kycklingen i olja i några minuter.
  3. Tillsätt skivade morötter och tärnade tomater, vitlök och fräs i några minuter.
  4. Tillsätt vatten och kryddor.
  5. Koka upp vattnet och låt det koka tills morötterna blir mjuka.
  6. Tillsätt trahana och låt den koka i ytterligare ca 10 min.
  7. Soppan är klar när trahanan är färdig kokt.
  8. Soppan serveras varm med möjligtvis en klick crème fraiche.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.