Zucchinibiffar med kalkonbacon

Enkel zucchini kan vara en näringsrik maträtt som kan komplettera vilken måltid som helst. Istället för att bara rulla dem i mjöl, ägg och baka dem på det klassiska sättet, lägg till några ingredienser till dem och du får en fantastisk måltid.

Ingredienser

  • 1 kg zucchini
  • 3 ägg
  • 100 g kalkonbacon
  • 1 gullök
  • 150 g vetemjöl
  • salt, peppar, rapsolja

Gör så här

  1. Skölj zucchinin, skala och riv upp den på en tallrik. Strö över salt och låt det stå 5-10 minuter.
  2. Finhacka kalkonbacon och lök, stek i en panna tills bacon är gyllenbrunt och löken mjuk.
  3. Krama ur vätskan ur zucchinin ordentligt.
  4. Blanda sen med lök, bacon, salt, ägg och mjöl och blanda väl.
  5. Ta ut blandningen med en sked och stek de klara på båda sidor i lite smör eller olja i en het stekpanna.

Jätte goda biffar som serveras med en blandsallad och keso.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.