Baguetter med ost

Frasiga baguetter med ost!

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 300 g keso
  • 200 ml rapsolja
  • 180 gr yoghurt
  • 40 g jäst blandat med 100 ml vatten och 100 ml mjölk
  • 1 msk salt
  • 1 tsk ättika
  • ca 1100 g vetemjöl
  • 2 msk bakpulver

Gör så här

  1. Värm mjölken, vatten blandningen och tillsätt jästen.
  2. Vispa äggen lätt, tillsätt keso, olja, yoghurt, salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
  3. Häll i bakpulver, jästblandningen och ättika.
  4. Arbeta degen tills den känns smidig.
  5. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
  6. Låt degen vila i kylskåpet i ca 60 min.
  7. Efter 60 min, ta ut degen.
  8. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda i resten av mjölet.
  9. Dela degen och baka ut till baguetter som är lika långa som plåten.
  10. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller på baguetteplåt.
  11. Mjöla lätt på brödets yta.
  12. Skär sneda, djupa snitt i brödet med kniv.
  13. Jäs dem ca 30-40 minuter.
  14. Sätt ugnen på 230 C.
  15. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  16. Brödet ska vara färdigt vid 96 C om det är ljust bröd och 98 C för mörkt bröd.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.