Frasiga baguetter med ost!
Ingredienser
- 3 st ägg
- 300 g keso
- 200 ml rapsolja
- 180 gr yoghurt
- 40 g jäst blandat med 100 ml vatten och 100 ml mjölk
- 1 msk salt
- 1 tsk ättika
- ca 1100 g vetemjöl
- 2 msk bakpulver
Gör så här
- Värm mjölken, vatten blandningen och tillsätt jästen.
- Vispa äggen lätt, tillsätt keso, olja, yoghurt, salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
- Häll i bakpulver, jästblandningen och ättika.
- Arbeta degen tills den känns smidig.
- Tillsätt mer mjöl om det behövs.
- Låt degen vila i kylskåpet i ca 60 min.
- Efter 60 min, ta ut degen.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda i resten av mjölet.
- Dela degen och baka ut till baguetter som är lika långa som plåten.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller på baguetteplåt.
- Mjöla lätt på brödets yta.
- Skär sneda, djupa snitt i brödet med kniv.
- Jäs dem ca 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 230 C.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Brödet ska vara färdigt vid 96 C om det är ljust bröd och 98 C för mörkt bröd.