Bröd utan mjöl

Bröd utan mjöl, superenkelt med olika sorters frön!

Ingredienser

  • 90 g linfrön
  • 90 g sesamfrön
  • 90 g solrosfrön
  • 90 g valnötter
  • 90 g pumpafrön
  • 2 msk psylliumfrön
  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk bikarbonat
  • salt

Gör så här

  • Mixa alla frön till en fin blandning.
  • Vispa ägg och blanda i fröna.
  • Tillsätt vatten och blanda väl.
  • Fördela degen i en form med bakplåtspapper.
  • Grädda i ugnen ca 40-50 min.
  • Temperaturen på det färdiga brödet ska vara 96 C.
  • Låt brödet svalna i formen i ca 10 min.
  • Ta sedan ut brödet ur formen och låt svalna.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.