Ett gott och nyttig bröd där vetemjölet ersatts med dinkelmjöl.
Ingredienser
- 300 g dinkelmjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 2 msk bakpulver
- 0,25 dl olivolja
- 2 tsk torrjäst
- 1 dl nött och oliver mix
- 250 ml vatten
- 25 ml vatten (extra)
Gör så här
- Förvärm ugnen 200 C.
- Blanda jäst med 50 ml vatten av de 250 ml och 1 tsk socker. Låt jäsa 3-5 min. Blanda ner de torra ingredienser och tillsätt de i jäst blandningen
- Låt degen vila ca 15 min.
- Smörja en gryta med olivolja (både gryta och lock).
- Placera degen i grytan.
- Häll de resterade 25 ml vatten på degen.
- Sätt på locket på grytan och grädda brödet i 35-40 minuter på 200 grader.
- Ta sedan av locket och låt brödet gräddas i ytterligare 15 minuter.
- Låt brödet svalna innan du tar ut det från grytan.