Fluffiga frallor

Fluffiga och otroligt goda frallor.

Ingredienser

Starter:

  • 25 gr färsk jäst eller 6 gr torr jäst.
  • 100 ml ljummen mjölk
  • 1 msk strösocker

Deg:

  • 600 gr vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 150 ml ljummen mjölk
  • 100 gr smör
  • 2 stora ägg

Att pensla frallorna med:

  • 1 ägg
  • vallmofrö, linfrö eller sesamfrö

Ingredienser

  1. Blanda allt till startern och ställt den åt sidan i 15 min.
  2. Smält smöret.
  3. Sikta mjölet i en större skål, tillsätt salt, mjölk, smör och ägg (de ska vara i rumstemperatur).
  4. Blanda i startern.
  5. Blanda degen i ca 5-10 min.
  6. Låt jäsa i 1 timme eller längre, degen ska dubblas i storlek.
  7. Lägg degen på bordet, knåda den lite och dela den i 12 lika stora delar.
  8. Forma varje degbit till en boll.
  9. Lägg de på en en plåt med bakplåtspapper.
  10. Täck plåten med en duk och låt frallorna jäsa i ca 40 min (de ska jäsa så att de nuddar varandra).
  11. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över valfria frön.
  12. Grädda i 190 C i ca 25 minuter.
  13. Låt de svalna och njut av nybakade frallor!

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.