Fluffiga och otroligt goda frallor.
Ingredienser
Starter:
- 25 gr färsk jäst eller 6 gr torr jäst.
- 100 ml ljummen mjölk
- 1 msk strösocker
Deg:
- 600 gr vetemjöl
- 1 tsk salt
- 150 ml ljummen mjölk
- 100 gr smör
- 2 stora ägg
Att pensla frallorna med:
- 1 ägg
- vallmofrö, linfrö eller sesamfrö
Ingredienser
- Blanda allt till startern och ställt den åt sidan i 15 min.
- Smält smöret.
- Sikta mjölet i en större skål, tillsätt salt, mjölk, smör och ägg (de ska vara i rumstemperatur).
- Blanda i startern.
- Blanda degen i ca 5-10 min.
- Låt jäsa i 1 timme eller längre, degen ska dubblas i storlek.
- Lägg degen på bordet, knåda den lite och dela den i 12 lika stora delar.
- Forma varje degbit till en boll.
- Lägg de på en en plåt med bakplåtspapper.
- Täck plåten med en duk och låt frallorna jäsa i ca 40 min (de ska jäsa så att de nuddar varandra).
- Pensla dem med uppvispat ägg och strö över valfria frön.
- Grädda i 190 C i ca 25 minuter.
- Låt de svalna och njut av nybakade frallor!