Frallor med majs och yoghurt

Goda frallor med majs och yoghurt.

Ingredienser

  • 1 st jäst
  • 12 g salt
  • 150 g majsmjöl (Risenta)
  • 400 g vetemjöl
  • 200 ml mjölk
  • 210 yoghurt
  • 50 ml rapsolja
  • 100 g majsmjöl för att doppa bröd i.

Gör så här

  1. Värm mjölk.
  2. Blanda i jäst och lite socker.
  3. Häll i yoghurt och blanda.
  4. Tillsätt salt, olja och vetemjöl.
  5. Arbeta in vetemjölet lite i taget och arbeta degen smidig, om degen känns lös tillsätt lite extra vetemjöl.
  6. Låt jäsa i 30 minuter.
  7. Dela upp degen i bitar, forma varje bit till en bulle och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Lägg på bakdukar och låt jäsa i 30 minuter.
  9. Sätt under tiden på ugnen på 220 grader.
  10. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
  11. Låt frallor svalna under bakduk.

Tips!

Blanda gärna lite frö i brödet eller strö över sesam, vallmofrö, linfrön eller pumpafrö.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar