Att baka bröd är avkopplande och doften av nybakat bröd är en av de bästa dofter som finns.
Ingredienser
- 600 g mjöl
- 30 g torrjäst
- 1 msk strösocker
- 2 msk salt
- ca 3,5 dl vatten
- 50 g rumstempererad smör för att pensla brödet.
Gör så här
- Blanda jästen med socker, varm vatten och låt stå i ca 10 min.
- Blanda alla ingredienserna till degen.
- Knåda med degblandare i tio minuter.
- Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 50-60 min.
- Lyft försiktig degen på ett mjölat bakbord. Forma försiktigt degen till en rektangel.
- Dela degen i 12-15 runda delar.
- Lägg tre stycken på varandra och pensla med smör mellan.
- Vik upp degen som det visas på bilden.
- Sätt ugnen på 220°.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
- Pensla lätt med smör.
- Låt svalna.