Frallor med smör

Att baka bröd är avkopplande och doften av nybakat bröd är en av de bästa dofter som finns.

Ingredienser

  • 600 g mjöl
  • 30 g torrjäst
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • ca 3,5 dl vatten
  • 50 g rumstempererad smör för att pensla brödet.

Gör så här

  1. Blanda jästen med socker, varm vatten och låt stå i ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienserna till degen.
  3. Knåda med degblandare i tio minuter.
  4. Låt degen jäsa i bunken under en bakduk i ca 50-60 min.
  5. Lyft försiktig degen på ett mjölat bakbord. Forma försiktigt degen till en rektangel.
  6. Dela degen i 12-15 runda delar.
  7. Lägg tre stycken på varandra och pensla med smör mellan.
  8. Vik upp degen som det visas på bilden.
  9. Sätt ugnen på 220°.
  10. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
  11. Pensla lätt med smör.
  12. Låt svalna.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.