Frasiga och mjuka frallor som går bra ihop med Savoykåldolmarna.
Ingredienser
- 4 dl ljummet mjölk
- 1 färsk jäst
- 1 msk socker
- 1 msk salt
- 1 dl matolja
- 1 ägg
- ca 12 dl vetemjöl eller mindre
För pensling:
- 1 dl vatten
- 10 g torrjäst
- 2 msk matolja
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 dl rismjöl
Gör så här
- Smula jästen i en bunke.
- Häll mjölken över jästen.
- Rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt socker.
- Låt stå tills jästen har aktiverats.
- Rör ner vetemjöl, ägg, matolja och salt.
- Arbeta snabbt ihop degen.
- Täck med bakduk och låt degen jäsa i ca 30-40 minuter.
- Strö ut ca ½ dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut degen.
- Skär degen i ca 12 delar.
- Forma runda frallor.
- Låt frallor jäsa i 10 min till.
- Blanda allt till pensling och låt jäsa ytterligare 10 min.
- Pensla de färdiga jästa frallor och grädda de i mitten av ugnen i ca 10- 15 min tills brödet får en fin ljusbrun färg.
- Låt frallorna svalna.
- Njut av de mjuka och frasiga frallor tillsammans med savoykåldolmarna.
Se en video på hur mjuka de är på min Instagram.