Gifflar

Väldigt goda och mjuka gifflar som passar till grillat.

Ingredienser

  • 10-11 dl Manitoba Cream mjöl
  • 3-4 dl ljummet vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 msk torrjäst
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 ägg för att pensla gifflarna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke, häll över ljummet vatten och rör tills jästen har löst sig.
  3. Tillsätt socker, olja och Ramlösa Kvarn Manitoba Cream Bagerivetemjöl.
  4. Arbeta degen på låg hastighet i assistent med degkrok i ca 8 minuter.
  5. Tillsätt saltet och knåda ytterligare några minuter.
  6. Täck degbunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30- 35 minuter.
  7. Ta upp degen och knåda den lätt på mjölat bakbord.
  8. Dela degen i 15-16 lika stora delar.
  9. Kavla ut den till en långsträckt bit och rulla in den igen.
  10. Lägg degen på en bakplåt täckt med bakpapper och låt den vila täckt i ca 30 min.
  11. Pensla med ägg.
  12. Grädda mitt i ugnen tills gifflarna får en fin färg.
  13. Pensla med olja när de är klara och låt de svalna.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.