Glutenfria brödmuffins med bovetemjöl

Låt dessa fiberrika muffins med en touch av morot och keso förgylla ditt frukostbord eller din lunchpaus.

Ingredienser

  • 250 ml bovetemjöl
  • 150 ml majsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk linfrö
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 250 ml yoghurt
  • 3 msk creme fraiche
  • 100 g keso
  • 2 morötter

Pumpafrön, linfrö, solrosfrön

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
  3. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn, fint eller grovt efter tycke och smak.
  4. Tillsätt ost, yoghurt, ägg och creme fraiche.
  5. Blanda.
  6. Pensla muffinsform med matolja.
  7. Fyll muffinsformar med blandningen och strö över frön.
  8. Grädda i uppvärmd ugn i ca 20-25 minuter.
  9. Servera till frukost eller till soppa.

Dessa muffins är inte bara ett hälsosamt alternativ, utan också ett bevis på att god mat kan vara både enkel och givande.

 

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.