Låt dessa fiberrika muffins med en touch av morot och keso förgylla ditt frukostbord eller din lunchpaus.
Ingredienser
- 250 ml bovetemjöl
- 150 ml majsmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk linfrö
- 1 tsk salt
- 3 ägg
- 250 ml yoghurt
- 3 msk creme fraiche
- 100 g keso
- 2 morötter
Pumpafrön, linfrö, solrosfrön
Gör så här
- Värm ugnen till 175 C.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
- Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn, fint eller grovt efter tycke och smak.
- Tillsätt ost, yoghurt, ägg och creme fraiche.
- Blanda.
- Pensla muffinsform med matolja.
- Fyll muffinsformar med blandningen och strö över frön.
- Grädda i uppvärmd ugn i ca 20-25 minuter.
- Servera till frukost eller till soppa.
Dessa muffins är inte bara ett hälsosamt alternativ, utan också ett bevis på att god mat kan vara både enkel och givande.