Kringlor fyllda med rosmarin, mozzarella och cheddarost

Jättegoda kringlor som är fyllda med ost, mums!

Ingredienser

  • ca 3 dl vatten
  • 1 påse torrjäst
  • 1 1/2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk rosmarin eller torkad
  • 550 gr vetemjöl
  • 6 msk rumstempererat smör
  • 1 liter vatten och 2 msk bakpulver – vatten för att koka kringlorna i.

Fyllning:

  • 2 dl riven mozzarella
  • 1 dl riven cheddarost

Blandning för att pensla kringlor:

  • 1 ägg
  • 1 msk vatten

Blandning för att pensla kringlor efter gräddning:

  • Smör
  • Himalayasalt eller flintsalt
  • rosmarin
  • peppar
  • vitlökspulver

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och jäst i en skål.
  2. Låt stå i ca. 10 minuter.
  3. Tillsätt hackad rosmarin, mjöl, smör och salt.
  4. Blanda degen i maskin eller för hand i ca 12 minuter.
  5. Täck degen med en handduk och låt vila i en timme.
  6. Blanda osten och låt den stå i frysen tills degen är färdig.
  7. Häll vatten i en gryta och blanda med bakpulver.
  8. Koka upp vattnet och håll det varmt på låg värme.
  9. Värm ugnen till 230 C.
  10. Dela degen i 8 delar.
  11. Kavla ut i avlånga bitar.
  12. Lägg på fyllningen och rulla ut dem till längder.
  13. Forma till kringlor.
  14. Placera kringlorna en i taget i det kokande vattnet.
  15. Koka i 30 sekunder.
  16. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  17. Pensla med ägg.
  18. Grädda i 230 grader i cirka 15-18 minuter.
  19. Efter gräddning pensla med smält smör och strö över salt blandat med vitlökspulver och rosmarin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.