Jättegoda kringlor som är fyllda med ost, mums!
Ingredienser
- ca 3 dl vatten
- 1 påse torrjäst
- 1 1/2 msk socker
- 1 tsk salt
- 2 msk färsk rosmarin eller torkad
- 550 gr vetemjöl
- 6 msk rumstempererat smör
- 1 liter vatten och 2 msk bakpulver – vatten för att koka kringlorna i.
Fyllning:
- 2 dl riven mozzarella
- 1 dl riven cheddarost
Blandning för att pensla kringlor:
- 1 ägg
- 1 msk vatten
Blandning för att pensla kringlor efter gräddning:
- Smör
- Himalayasalt eller flintsalt
- rosmarin
- peppar
- vitlökspulver
Gör så här
- Blanda vatten, socker och jäst i en skål.
- Låt stå i ca. 10 minuter.
- Tillsätt hackad rosmarin, mjöl, smör och salt.
- Blanda degen i maskin eller för hand i ca 12 minuter.
- Täck degen med en handduk och låt vila i en timme.
- Blanda osten och låt den stå i frysen tills degen är färdig.
- Häll vatten i en gryta och blanda med bakpulver.
- Koka upp vattnet och håll det varmt på låg värme.
- Värm ugnen till 230 C.
- Dela degen i 8 delar.
- Kavla ut i avlånga bitar.
- Lägg på fyllningen och rulla ut dem till längder.
- Forma till kringlor.
- Placera kringlorna en i taget i det kokande vattnet.
- Koka i 30 sekunder.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med ägg.
- Grädda i 230 grader i cirka 15-18 minuter.
- Efter gräddning pensla med smält smör och strö över salt blandat med vitlökspulver och rosmarin.