Kukuruza-bröd med vitt majsmjöl och ost

Kukuruza-bröd med vitt majsmjöl och ost, toppad med hirsflingor.

Ingredienser

  • 500 ml mjölk
  • 100 g keso
  • 100 g feta ost
  • 3 msk crème fraiche
  • 200 ml rapsolja
  • 4 ägg
  • 3 tsk salt
  • 1 påse torr jäst
  • 500 g vitt majsmjöl
  • hirsflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ägg, keso, feta ost, crème fraiche, matolja, jäst och till sist mjölk i en stor bunke.
  3. Blanda i majsmjöl och salt.
  4. Tillsätt mjölet i den översta blandningen.
  5.  Lägg smeten i en smörjd och mjölad brödform.
  6. Toppa med hirsflingor.
  7. Grädda i nedersta delen av ugnen i ca 45 min.
  8. Ta ut brödet, ställ upp det på ett galler och låt svalna.
  9. Kan ätas som vanligt bröd eller bara med yoghurt.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar