Majsfrallor med färskost

Jättegoda frallor gjorda på vetemjöl och majsmjöl.

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 200 färskost/keso
  • 250 g vetemjöl
  • 120 g majsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 påse torr jäst
  • ca 1 dl ljummet mjölk

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, socker, ägg och ost.
  2. Blanda vetemjöl och majsmjöl, torrjäst i en separat skål.
  3. I blandningen med smör tillsätt salt, mjölk och blanda.
  4. Tillsätt lite i taget i blandningen med mjöl.
  5. Knåda degen ca 5 minuter för hand eller i degblandare.
  6. Låt degen vila i ca en halvtimme.
  7. Baka sedan ut dina frallor och rulla de i majsmjöl.
  8. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Grädda frallorna i 10 minuter på 200 C, sänk sedan till 180 C och grädda några minuter till.
  10. Ta ut frallorna och låt svalna på galler några minuter innan servering.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.