Jättegoda frallor gjorda på vetemjöl och majsmjöl.
Ingredienser
- 100 g smält smör
- 2 msk socker
- 2 ägg
- 200 färskost/keso
- 250 g vetemjöl
- 120 g majsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 påse torr jäst
- ca 1 dl ljummet mjölk
Gör så här
- Blanda ihop smör, socker, ägg och ost.
- Blanda vetemjöl och majsmjöl, torrjäst i en separat skål.
- I blandningen med smör tillsätt salt, mjölk och blanda.
- Tillsätt lite i taget i blandningen med mjöl.
- Knåda degen ca 5 minuter för hand eller i degblandare.
- Låt degen vila i ca en halvtimme.
- Baka sedan ut dina frallor och rulla de i majsmjöl.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda frallorna i 10 minuter på 200 C, sänk sedan till 180 C och grädda några minuter till.
- Ta ut frallorna och låt svalna på galler några minuter innan servering.