Mjuka frallor med smör

När du tar ut dessa gyllenbruna skapelser ur ugnen och känner doften av nybakat bröd, kommer du att förstå varför bakning är så mycket mer än bara en syssla. Ett recept som garanterat kommer att bli en ny favorit i ditt hem.

Ingredienser

  • 1 kg vetemjöl
  • 250 ml ljummet mjölk
  • 250 ml ljummet vatten
  • 100 ml rapsolja
  • 1 msk torrjäst
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Jäst och socker blanda med mjölken, låt den stå i 5 min.
  2. Blanda andra ingredienser med jästblandningen.
  3. Täck med handduk och låt degen vila 1 timme.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  5. Dela degen i lika stora delar och forma dem varsamt till runda eller ovala bullar, lägg på plåten.
  6. Täck med handduk och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
  7. Ställ in en plåt med vatten i botten på ugnen, och förvärm den till 200 grader.
  8. Gör en snitts i mitten av brödet (snitten görs före gräddningen och efter jäsningen).
  9. Lägg i varje snitt en liten bit smör.
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter eller tills den får en gyllenbrun färg.
  11. Låt brödet svalna på plåten med bakduk.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.