Mjuka frallor som passar utmärkt till frukost.
Ingredienser
- 12 g torr jäst
- 2 tsk socker
- ca 200-240 ml ljummen mjölk
- ca 500 g vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 20 g mjuk smör
Gör så här
Fördeg:
- Blanda jäst med socker, 50 ml mjölk och 2 msk mjöl.
- Låt stå i ca 30-40 min.
- Blanda mjöl och salt i en skål.
- Tillsätt ägg och smöret.
- Blanda i fördegen.
- Häll långsamt resten av mjölken tills degen är mjuk och elastisk.
- Täck skålen och låt stå i 1 timme.
- Dela degen i 12 bollar.
- Rulla in de i mjöl och lägg på bakplåtspapper.
- Jäs 40 min.
- Baka på 200 grader i ca 15 min.