Mjuka frallor

Mjuka frallor som passar utmärkt till frukost.

Ingredienser

  • 12 g torr jäst
  • 2 tsk socker
  • ca 200-240 ml ljummen mjölk
  • ca 500 g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 20 g mjuk smör

Gör så här

Fördeg:

  1. Blanda jäst med socker, 50 ml mjölk och 2 msk mjöl.
  2. Låt stå i ca 30-40 min.
  3. Blanda mjöl och salt i en skål.
  4. Tillsätt ägg och smöret.
  5. Blanda i fördegen.
  6. Häll långsamt resten av mjölken tills degen är mjuk och elastisk.
  7. Täck skålen och låt stå i 1 timme.
  8. Dela degen i 12 bollar.
  9. Rulla in de i mjöl och lägg på bakplåtspapper.
  10. Jäs 40 min.
  11. Baka på 200 grader i ca 15 min.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar