Finns det något godare än hembakade frukostfrallor? En väldigt smarrig och lätt fralla toppad med sesam och linfrön.
Ingredienser
- 450 g vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
- 1 dl mineralvatten
- 1/2 dl rapsolja
- 1 msk socker
- 1 påse torrjäst
- 1 ägg
- 2 tsk salt
För att pensla degen: 125 g smör
För att pensla frallorna: 1 äggula, sesam och linfrö.
Gör så här
Sätt ugnen på 220 C.
- Rör ut jästen och socker i blandningen av vatten och mjölk.
- Låt stå i 5 min.
- Vispa ägg, tillsätt salt och olja.
- Blanda med jästen, resten av mjölken, mineralvatten och till sist mjöl.
- Arbeta ihop en smidig deg.
- Låt degen jäsa under handduk i ca 1 timme.
- Dela degen sedan i 16 delar. Forma små bollar.
- Kavla ut varje boll och pensla med smör, rulla som en avlång pinne och ställ åt sidan.
- Täck med en handduk och låt den vila i ca 30 minuter i kylskåpet.
- Ta ut degen från kylen.
- Lägg de två längderna jämte varandra på en plåt med bakplåtspapper och fläta ihop degen.
- Snurra degen till runda frallor (Se följande instagram video för hjälp)
- Pensla med äggulor och strö över sesam och linfrö.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter, tills de är gyllengula och fina.