Overnight Biscuits

Ett riktigt gott bröd till helgens frukost!

Ingredienser

  • 1200 gr. vetemjöl
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 230 gr kall smör, skivat i tunna bitar
  • ca 6 dl yoghurt

För pensling: 50 gr smör

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienserna.
  2. Tillsätt smör och yoghurt.
  3. Rör om i 2-3 min på låg hastighet.
  4. Ta ut degen och jobba med handen tills degen känns fin och slät.
  5. Lägg tillbaka degen i en skål och täck med plastfolie.
  6. Ställ skålen i kylskåpet över natten.
  7. Nästa dag, ta ut degen från kylen.
  8. Knåda degen lätt och kavla ut den till ca 2 cm tjocklek.
  9. Ta ut runda kakor med en utstickare eller med ett vanligt dricksglas.
  10. Pensla lätt med smält smör.
  11. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.