Ett riktigt gott bröd till helgens frukost!
Ingredienser
- 1200 gr. vetemjöl
- 2 tsk torrjäst
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- 1 msk socker
- 230 gr kall smör, skivat i tunna bitar
- ca 6 dl yoghurt
För pensling: 50 gr smör
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienserna.
- Tillsätt smör och yoghurt.
- Rör om i 2-3 min på låg hastighet.
- Ta ut degen och jobba med handen tills degen känns fin och slät.
- Lägg tillbaka degen i en skål och täck med plastfolie.
- Ställ skålen i kylskåpet över natten.
- Nästa dag, ta ut degen från kylen.
- Knåda degen lätt och kavla ut den till ca 2 cm tjocklek.
- Ta ut runda kakor med en utstickare eller med ett vanligt dricksglas.
- Pensla lätt med smält smör.
- Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.