Brödpinnar med chiafrön och fetaost

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl

Garnering:

  • 1-2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • ca 200 g fetaost
  • oregano eller basilika

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget.
  3. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
  4. Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 45 min.
  6. Sätt ugnen på 250 C.
  7. Blanda olja och vitlök, fetaost i en skål.
  8. Pensla blandningen på degplattan.
  9. Vik degplattan dubbelt och skär i bitar.
  10. Låt pinnarna jäsa i ca 20-25 min.
  11. Grädda pinnarna mitt i ugnen i 13-15 min. eller tills de fått en fin färg.
  12. Låt svalna på plåten.

 

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar