Rustikt italienskt durumbröd

Den här receptet hittade jag på en förpackning av durumvetemjöl. Brödet var så gott och mjukt och vill gärna dela det med er!

Ingredienser

för 2 limpor

  • 400 g durumvetemjöl
  • 600 g vetemjöl
  • 7 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i det uppvärmda vattnet.
  2. Tillsätt alla ingredienser, men spara 10% av vetemjölet.
  3. Arbeta degen, minst 7-8 minuter och tillsätt ytterligare vetemjöl efter behov.
  4. Degen ska klibba en aning mot händerna och bakbordet.
  5. Låt degen jäsa i ca 30 min. i rumstemperatur.
  6. Forma degen till 2 limpor.
  7. Vänd bröden i durummjölet, lägg dem på plåt, täckt med bakplåtspapper och låt dem efterjästa övertäckta med bakduk i ca 30 min i rumstemperatur.
  8. Snitta bröden med två långa snitt med en skrap kniv och grädda dem i en uppvärmd ugn i ca.25-30 min. i 220 C.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.