Den här receptet hittade jag på en förpackning av durumvetemjöl. Brödet var så gott och mjukt och vill gärna dela det med er!
Ingredienser
för 2 limpor
- 400 g durumvetemjöl
- 600 g vetemjöl
- 7 dl vatten
- 50 g jäst
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
Gör så här
- Lös upp jästen i det uppvärmda vattnet.
- Tillsätt alla ingredienser, men spara 10% av vetemjölet.
- Arbeta degen, minst 7-8 minuter och tillsätt ytterligare vetemjöl efter behov.
- Degen ska klibba en aning mot händerna och bakbordet.
- Låt degen jäsa i ca 30 min. i rumstemperatur.
- Forma degen till 2 limpor.
- Vänd bröden i durummjölet, lägg dem på plåt, täckt med bakplåtspapper och låt dem efterjästa övertäckta med bakduk i ca 30 min i rumstemperatur.
- Snitta bröden med två långa snitt med en skrap kniv och grädda dem i en uppvärmd ugn i ca.25-30 min. i 220 C.