Scones med persilja, morötter och fetaost

Goda scones med persilja, morötter och fetaostfyllning.

Ingredienser

  • 1 ägg + 1 ägg för att pensla brödet.
  • 0,75 dl lätt crème fraiche
  • 50 g yoghurt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk hackad färsk persilja
  • 30 g riven morot
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Blanda ner yoghurt med crème fraiche och ägg.
  3. Rör i hackad persilja och rivna morötter.
  4. Rör ihop till en deg.
  5. Dela degen i bitar och forma till små bollar.
  6. Tryck ner en bit fetaost i varje boll.
  7. Nagga scones med en gaffel om det önskas.
  8. Pensla med ägg och strö över vallmofrö och sesam.
  9. Lägg på bakplåtspapper, grädda i 190 grader i cirka 15-20 minuter.
  10. Servera nygräddade och varma!

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar