Småbröd med en saftig och god fyllning!
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl olivolja
- 2 dl mjölk (ljummet)
- 1 msk torrjäst
- 1 matsked socker
- 1 l mjöl
FÖR FYLLNINGEN
- 3-4 potatisar (kokta)
- 1 lök
- 1 dl olivolja
- 200 gram keso
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk peppar
- salt
För pensling av brödet : äggula, sesamfrön
Gör så här
- Blanda först mjölk, socker och torrjäst i en skål.
- Låt den vila i ca 10 minuter.
- Tillsätt olivolja, ägg och mjölet lite i taget.
- Arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt degen vila i 30 minuter.
- Tills degen jäser, förbered fyllningen.
- Stek lök i en kastrull med olivolja.
- Tillsätt riven potatis, lök, ost.
- Rör om och strö saltet och kryddorna över det.
- Kavla ut degen och skär runda formar med en utstickare eller med ett glas.
- Skär 4-5 slitsar åt gången och lägg på fyllningen ovanpå.
- Forma brödet som på bilderna nedan.
- Lägg brödet på en plåt med bakpapper och pensla med äggula och strö över sesamfrö.
- Grädda brödet i en förvärmd ugn 190 C tills det får en fin färg.