Småbröd fyllda med keso och kokt potatis

Småbröd med en saftig och god fyllning!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl mjölk (ljummet)
  • 1 msk torrjäst
  • 1 matsked socker
  • 1 l mjöl

FÖR FYLLNINGEN

  • 3-4 potatisar (kokta)
  • 1 lök
  • 1 dl olivolja
  • 200 gram keso
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk peppar
  • salt

För pensling av brödet : äggula, sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda först mjölk, socker och torrjäst i en skål.
  2. Låt den vila i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt olivolja, ägg och mjölet lite i taget.
  4. Arbeta ihop till en smidig deg.
  5. Låt degen vila i 30 minuter.
  6. Tills degen jäser, förbered fyllningen.
  7. Stek lök i en kastrull med olivolja.
  8. Tillsätt riven potatis, lök, ost.
  9. Rör om och strö saltet och kryddorna över det.
  10. Kavla ut degen och skär runda formar med en utstickare eller med ett glas.
  11. Skär 4-5 slitsar åt gången och lägg på fyllningen ovanpå.
  12. Forma brödet som på bilderna nedan.
  13. Lägg brödet på en plåt med bakpapper och pensla med äggula och strö över sesamfrö.
  14. Grädda brödet i en förvärmd ugn 190 C tills det får en fin färg.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.