Super goda frukostfrallor som inte behöver jäsa

Varför inte baka sina egna frukostfrallor? Enkelt, snabbt, super gott och dessutom mycket billigare än köpt bröd! Den goda doften av nybakat bröd för du på köpet. De här frukostfrallorna tog inte mer en halv timme att baka.

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 C, sänk till 200 C de sista fem minuterna.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  3. Blanda ägget, yoghurten  och rapsoljan och tillsätt i mjölblandningen.
  4. Rör om tills du får en smidig deg.
  5. Mjöla in dina händer och dela degen i 8 delar.
  6. Forma frallorna som små baguetter eller som runda frallor.
  7. Lägg frallorna på plåten med några cm mellanrum.
  8. Grädda frallorna i ca 15 min i mitten av ugnen tills de fått en fin färg, temperaturen på frallorna ska vara 96 C.
  9. Ta ut frallorna och låt de svalna på gallret några minuter med handduk innan servering.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.