Vikta kuvertbröd med rågsikt och kummin

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 påse torr jäst
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 150 g smör (rumstempererad)
  • 5 1/2 dl rågsikt
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg för pensling
  • sesamfrö, kummin

Gör så här

  1. Värm mjölken.
  2. Rör ut jästen med lite varmt vatten.
  3. Tillsätt ägg, socker och salt.
  4. Blanda i olivolja.
  5. Tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
  6. Arbeta ihop till en smidig deg.
  7. Låt degen jäsa ca 10 min.
  8. Knåda degen lätt.
  9. Kavla ut den till en avlång kaka.
  10. Pensla med smör.
  11. Vik degen i tre delar.
  12. Pensla med ägg.
  13. Strö över sesam eller kummin.
  14. Jäsa ca 15 min.
  15. 250 C 10-12 min.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar