Yoghurtfrallor

Tips på goda frukostfrallor.

Ingredienser

  • 1 fp. jäst
  • 200 ml yoghurt
  • 100 ml vatten
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 3 msk pumpafrön
  • 1/2 dl hampafrön
  • 400 g vetemjöl
  • 1 ägg

Gör så här:

Surdeg:

  1. Blanda jäst med 1 tsk honung.
  2. Tillsätt 100 ml yoghurt och 1 msk mjöl.
  3. Blanda allt och lägg åt sidan på en varm plats.
  4. Täck skålen och låt den stå i ca 30 min.
  5. Blanda i resten av ingredienserna.
  6. Jäs i 30 min till.
  7. Värm ugnen till 200 C.
  8. Forma en rulle och dela i önskade bitar.
  9. Jäsa i 30 min.
  10. Häll ett glas vatten i ugnens botten.
  11. Grädda frallorna i 12-15 min.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar