Tips på goda frukostfrallor.
Ingredienser
- 1 fp. jäst
- 200 ml yoghurt
- 100 ml vatten
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 2 tsk salt
- 3 msk pumpafrön
- 1/2 dl hampafrön
- 400 g vetemjöl
- 1 ägg
Gör så här:
Surdeg:
- Blanda jäst med 1 tsk honung.
- Tillsätt 100 ml yoghurt och 1 msk mjöl.
- Blanda allt och lägg åt sidan på en varm plats.
- Täck skålen och låt den stå i ca 30 min.
- Blanda i resten av ingredienserna.
- Jäs i 30 min till.
- Värm ugnen till 200 C.
- Forma en rulle och dela i önskade bitar.
- Jäsa i 30 min.
- Häll ett glas vatten i ugnens botten.
- Grädda frallorna i 12-15 min.