Äppelbullar med valnötter och choklad

Äppelbullar med valnötter och choklad. Mums!

Ingredienser

  • 2 dl rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 jäst
  • 1 msk bakpulver
  • 500 g vetemjöl
  • 3-4 st äpple
  • 50 g hackade valnötter
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 msk socker
  • 3 msk mannagryn
  •  2 tsk kanel
  • Florsocker och choklad för dekoration

Gör så här

  1. Blanda jäst med 0,5 dl vatten, 1 msk vetemjöl och 1 msk socker.
  2. Låt den jäsa.
  3. Skala och riv ner äpplena.
  4. Krama ur vattnet från äpplena.
  5. Blanda i valnötter, vaniljsocker, mannagryn och kanel.
  6. I en djup degbunke blanda vetemjöl, bakpulver, resten av sockeret och vatten.
  7. Tillsätt sist jäst.
  8. Arbeta degen smidig och blank.
  9. Låt den vila i ca 20 min.
  10. Ta upp degen på ett mjölat bakbord.
  11. Kavla ut till en avlång kaka.
  12. Sporra ut fyrkanter, ca 10×10 cm stora och fördela äppelfyllning mitt på varje fyrkant.
  13. Vik in varje hörn till mitten av fyrkanten och tryck till ordentligt så att de håller ihop.
  14. Forma de som runda bullar.
  15. Värm ugnen till 200°C.
  16. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  17. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  18. Pudra med florsocker och dekorera med smalt choklad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar