Små jättegoda äpplebars med gräddfil, kokos och kanel.
Ingredienser
- 230 g rumstempererat smör eller margarin
- 100 g farinsocker
- 150 g havregryn
- 130 g vetemjöl
- 1 msk bikarbonat
- 1 msk kanel
- 100 g kokos
Fyllning
- 200 g gräddfil eller lätt crème fraiche
- 100 g strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 ägg
- 300-350 g äpple
Gör så här
- Blanda farinsocker med smör.
- Mixa havregryn i en mixer tills det blir mjöl. Konsistensen är lite grövre än vetemjöl.
- Blanda med resten av ingredienserna.
- Tillsätt smör med socker och sist kokos eller valnötter.
- Klä en plåt med bakplåtspapper 20×30.
- Tryck ut cirka hälften av degen i formen.
- Förgrädda i ugn ca 10 min.
- Skala och riva äpplen, låt stå i några minuter.
- Krama ut saften från äpplena.
- Blanda gräddfil och socker.
- Rör i ägg och vispa lätt.
- Blanda i vetemjöl och sist rivna äpplen.
- Häll ut fyllningen över den förgräddade bottnen.
- Smula över resterande deg över fyllningen.
- Grädda i 180 C i ca 30-35 min.
- Pudra över florsocker när kakan har svalnat.