Äpplebars med gräddfil, kokos och kanel

Små jättegoda äpplebars med gräddfil, kokos och kanel.

Ingredienser

  • 230 g rumstempererat smör eller margarin
  • 100 g farinsocker
  • 150 g havregryn
  • 130 g vetemjöl
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 100 g kokos

Fyllning

  • 200 g gräddfil eller lätt crème fraiche
  • 100 g strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 300-350 g äpple

Gör så här

  1. Blanda farinsocker med smör.
  2. Mixa havregryn i en mixer tills det blir mjöl. Konsistensen är lite grövre än vetemjöl.
  3. Blanda med resten av ingredienserna.
  4. Tillsätt smör med socker och sist kokos eller valnötter.
  5. Klä en plåt med bakplåtspapper 20×30.
  6. Tryck ut cirka hälften av degen i formen.
  7. Förgrädda i ugn ca 10 min.
  8. Skala och riva äpplen, låt stå i några minuter.
  9. Krama ut saften från äpplena.
  10. Blanda gräddfil och socker.
  11. Rör i ägg och vispa lätt.
  12. Blanda i vetemjöl och sist rivna äpplen.
  13. Häll ut fyllningen över den förgräddade bottnen.
  14. Smula över resterande deg över fyllningen.
  15. Grädda i 180 C i ca 30-35 min.
  16. Pudra över florsocker när kakan har svalnat.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar