Bärkaka utan gräddning

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 10 msk socker
  • ca 1/2 kg persikor( konserverade) eller andra bär som t.ex.. blåbär, hallon eller svartvinbär
  • vaniljpudding-pulver, finns att köpa på Willys
  • Kex petit beurre

Kräm

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk socker
  • 3 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Blanda pudding pulver med 2 dl vatten, koka upp resten av vattnet med 10 msk socker.
  2. När det har kokat upp, lägg i persikor i små bitar eller bär.
  3. Låt det koka i några min.
  4. Häll i puddingen.
  5. Rör om tills det tjocknar.
  6. Vispa grädde.
  7. Blanda i crème fraiche, socker och vaniljsocker.
  8. I en långpanna(20×30) varva kex, fyllning med persikor eller bär, kex och avsluta med kräm.
  9. Låt formen stå i kylskåp tills kakan har stelnat, gärna över natten.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar