Blåbärskaka

En väldigt god och enkel blåbärskaka som inte ens behöver gräddas.

Ingredienser

  • 150g savoykex

Vaniljfyllning:

  • 1/2 l mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 20 g mannagryn
  • 60 g strösocker
  • 1 st vaniljpudding (finns att köpa på willys)

Blåbärsfyllning:

  • 250 g blåbär
  • 150 ml saft från blåbär
  • 20 g majsenamjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Lägg kex i en ugnsform.
  2. Koka upp mjölk med socker.
  3. Blanda de andra ingredienserna och häll i den kokande mjölken.
  4. Sjud under konstant omrörning tills det tjocknar.
  5. Häll krämen över kexen som du har lagt i en ugnsform.
  6. Nu börjar vi med blåbärskrämen.
  7. Mixa lätt blåbär eller mosa lätt med en gaffel.
  8. Blanda med de andra ingredienserna och koka upp.
  9. Låt det koka i några min.
  10. Häll den över vaniljkrämen.
  11. Låt kakan kallna ordentligt.
  12. Vispa grädden och bred grädde över kakan.
  13. Strö över riven choklad.

Författare: Zehra Jakupovic

Zehra är utbildad kock och konditor. Med ett brinnande intresse för bakverk och matlagning inspirerar hon med utsökta recept. Zehra jobbar idag som kock på Lindens förskola och Björköby skola.

Lämna ett svar