En blåbärstårta med savoiardikex botten som bakas utan ugn!
Ingredienser
Botten:
- 250 g savoiardikex
- 150 g smör
Fyllning:
- 200 g färska blåbär
- 500 g Philadelphia
- 1 tsk vaniljarom
- 300 g vispgrädde
- 500 ml mjölk
- 40 g strösocker
- 1 påse vaniljpudding
Gör så här
- Smula ner kexen.
- Blanda smält smör och kexsmulor.
- Klä botten av en springform 20–24 cm med bakplåtspapper och tryck ut blandningen på botten.
- Ställ i kylskåpet för att stelna.
- Vispa grädde och blanda med vaniljarom, philadelphia.
- Blanda till sist i blåbär.
- Häll smeten i kakformen.
- Koka vaniljpudding: Blanda 5 msk mjölk och vaniljpulver med 40 g socker (2 msk) rör om.
- Koka upp resterande av mjölken och häll i den försiktigt i det blandade pulvret.
- Låt koka upp med ständigt omrörning.
- Låt puddingen kallna.
- Spritsa puddingen över den första krämen.
- Dekorera med choklad och blåbär.